2021-10-21 07:46:26• hírek • Bede Emőke

Még nem tudni, hogyan fogják pótolni az iskolások a kéthetes vakációt

Képünk illusztráció. Forrás: freepik.com
Képünk illusztráció. Forrás: freepik.com

Sorin Cimpeanu ügyvivő oktatási miniszter szerda este azt nyilatkozta, hogy csak a kéthetes vakációról való visszatérés után döntenek majd az elmaradt órák pótlásáról.

A tárcavezető szerint több lehetőség is szóba jöhet, viszont a végleges döntést a tanárokkal és diákokkal való konzultáció után, a kéthetes vakációról való visszatérést követően fogják meghozni.


„Először látnunk kell, hogy nem akadályozza-e semmi, hogy november 8-án a gyerekek visszatérjenek az iskolába, az iskolai tanév szerkezetérőr indított konzultáció eredményét csak ezt követően jelentjük be. Sajnos a járványhelyzet alakulása nem annyira kiszámítható, mint ahogy arra az oktatásban szükségünk lenne. Épp ezért november 8-a után, a feltételezéseket kerülve, (amennyire csak lehet) biztos adatokat szem előtt tartva fogunk dönteni” – tette hozzá Cimpeanu.


Ahogyan arról korábban már beszámoltunk, az óvodák és iskolák október 25-től két hétre bezárnak, a diákok pedig vakációra mennek. Klaus Iohannis államfő szerda esti sajtótájékoztatóján elmondta, az oktatási intézményeket erőteljesen érinti a járvány a diákok és a tanügyi személyzet megfertőződése miatt. Ezért az a döntés született, hogy hétfőtől nem csak az elemi osztályok tanulói mennek vakációira, az összes diák számára kéthetes szünidő következik

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: